Közokirat-hamisítás miatt, próbára bocsájtották

Gáspár Győző nagyobbik lánya Evelin, már rengetegszer szerepelt a médiában kisgyermek kora óta. Általában a családi valóságshow-ban láthattuk, azonban több érdekes eset miatt is szerepelt saját jogon a médiában. Volt szó már hatalmas súlyvesztéséről, arról, hogy ki udvarol neki, és ne felejtsük el az amerikai tanulmányait sem. Most azonban ennél kellemetlenebb esetről számolhatunk be, méghozzá a több mint három éve húzódó ügyére a Balassagyarmati Törvényszék másodfokon most tett pontot. 

Három évvel ezelőtt Evelint egy közúti ellenőrzésen igazoltatták, ahol kiderült, hogy fehér BMW-jének papírjai nem passzolnak sem a rendszámhoz, sem pedig a gépkocsi alvázszámához. Azok egy másik járműhöz, egy Audi A6-oshoz tartoznak. Ekkor indult a rendőrségi vizsgálat, annak kiderítése érdekében, hogy közokirat hamisítás történt-e és Evelin mennyit tudott erről. A másodrendű vádlott - Evelin egyik ismerőse - volt az autókereskedő, aki az iratokat, a rendszámot és a biztosítást átadta a Győzike lányának.

Evelin a bíróságon kétségbeesetten bizonygatta, hogy ő megbízott az ismerősében. Majd később az alábbiakat nyilatkozta:

Nem voltam tudatában annak, hogy a kapott okmányok hamisak, mivel megbíztam az autókereskedő barátomban. Elegem van abból, hogy mindenki csak átver és kihasznál. 

 A bíróság gyorsan döntött a másodfokú eljárásban, alig húsz perc alatt két év próbára bocsátották, ami azt jelenti, hogy büntetés kiszabását nem tartották szükségesnek, viszont mivel Evelin tudott a hamis rendszámról, így a közokirat hamisítás, egyedi azonosítójel meghamisítása és egyrendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében bűnösnek találták. Az ügyészség fellebbezett és szigorúbb büntetést kért. Ha marad a mostani ítélet, akkor Evelin két éven belül semmilyen jogsértést nem követhet el, különben ez után a bűntett után is ki kell szabni rá a büntetést.

Forrás: Blikk