"3-4 előtt nem tudtam lefeküdni. Előfordult, hogy hatkor keltem, így körülbelül 3 óra alvással csináltam végig a napokat."

A színésznő évek óta nagyon keveset aludt, volt olyan időszak, amikor altatókhoz kellett fordulnia, ha három óránál többet szeretett volna pihenni. 

Détár Enikőt erősen megviselte az évek alatt jellemző kevés alvás és a stressz. Ám úgy tűnik megtalálta a megoldást.

“Világéletemben éjjeli bagoly voltam, későn aludtam el, reggel pedig sokáig húztam a lóbőrt. Gyerekek, munka és háztartás mellett azonban nem tehettem már meg, hogy délig aludjak, viszont 3-4 előtt nem tudtam lefeküdni. Előfordult, hogy hatkor keltem, így körülbelül 3 óra alvással csináltam végig a napokat. Bevallom, volt, hogy altatókkal próbáltam segíteni magamon, de ezt hamar abbahagytam, mert tudom, hogy könnyen függőséget okoz. Viszont azt éreztem, hogy ez egyszerűen nem mehet így tovább, mert az egészségem is rámehet. A kollégáim ajánlották a kannabisz olajat, amiben azért bíztam meg, mert patikában lehet kapni, de mégsem gyógyszer, hanem egy természetes megoldás. Nem lehet rászokni, csak a nyelvem alá kell csöppenteni, vagy a bőrömbe dörzsölöm, és nem egy újabb kapszula” – magyarázta a színésznő.

Az olaj amúgy sok minden mellett segít a stresszoldásban is, amire mostanában elég nagy szükség van. Ugyan apukám mindig azt mondta, hogy olyan vagyok, mint a macska, mindig talpra esem, viszont a jelenlegi helyzet engem is elbizonytalanít kissé. Az a legrosszabb, hogy nem tudom meddig tart ez az időszak, és vajon visszatér-e az életünk a régi kerékvágásba, vagy teljesen megváltozik a világ? Persze, nem hagyom el magam, önkéntesként bevásárolok időseknek, sok időt töltök a családommal, tornázom, egészségesen étkezem. Sőt, a munkától sem félek! Már voltam is próbanapon egy cégnél, ha úgy hozza az élet, akkor új területeken is kipróbálom magam, amíg nem térhetek vissza a színpadra” – mondta a művésznő.