A négygyerekes anya nyíltan beszélt arról, hogy már a kórházi szobában együtt volt a férjével a császármetszés után.

Deborah Hodge egyike azoknak az anyukáknak, akik nyíltan beszélnek a szexről, és megtörik a csendet azzal kapcsolatban is, hogy mi történik a párok szexuális életével a baba születése után. Igaz, a 44 éves londoni Deborah-nak nem lehet panasza – egy napot sem kellett várnia a szülés után, hogy párjával egymásra hangolódjanak.

A négygyerekes anyuka egy tévéműsorban mesélte el, hogy alig két órával azután, hogy negyedik kisbabájának császármetszéssel életet adott, máris lefeküdt az apukával – ráadásul a kórházi szobában, mellette az inkubátorban fekvő csecsemővel.

„Nem tudom, mi ütött belénk, én mindent a fájdalomcsillapítókra és az altatókra fogok!” – magyarázkodott az anyuka, aki azt tanácsolja a kismamáknak, ne várjanak sokat azzal, hogy újra „visszatérjenek a csatamezőre”. Bevallotta, hogy egyik gyereke születése után sem várt 2 hétnél többet, és a terhessége alatt is aktív szexuális életet élt. Forrás

Pedig a császármetszéssel szülő nőknek is minimum 6 hét 'tilalmi' időt rendel a nőgyógyász. hiszen komoly esély van arra, hogy különböző bakteriális fertőzések kapjanak el, illetve a hegeknek is idő kell, hogy begyógyuljanak.
Aki megszegi a 6 hetes szabályt, az felelőtlen!
A szervezetnek regenerálódnia kell, ehhez türelmesnek kell lenni. Hiába nem a hüvelyen keresztül szült valaki, és nem történt gátmetszés, attól még az alhas, a méh nincs túl jó állapotban, előfordulhat, hogy a szexuális együttlétet is fájdalom kíséri.