Sőt még a reumát és a diabéteszt is gyógyíthatja!

Az indiai kultúra évezredekre nyúlik vissza. Mi európai emberek sokszor nem is értjük, hogyan élhetnek a nálunk oly gyakori betegségek nélkül az ottani népek, mint például a reuma vagy a diabétesz. Ennek oka, hogy bizonyos fűszernövényeket az indiaiak napi étkezésük során rendszeresen felhasználnak, míg az európai fogyasztók ritkán vagy sosem. Számos olyan fűszer van, mely nemcsak az ízeket javítja meg ételeinkben, hanem gyógyhatással is rendelkeznek. 

Az egyik ilyen indiai fűszernövény a kurkuma, mely rengeteg kedvező hatással van szervezetünkre. A növényben lévő kurkumin, nagyon erős antioxidáns, segíti a gyulladások felszívódását, és kiöli a baktériumokat, gombákat a szervezetből. Az alábbi egyszerű recept segítségével javíthatunk a reumánkon és képes megelőzni, kezelni a cukorbetegséget is.

Csak három összetevőt kell használnunk: kurkuma, répalé, citromlé. Az összeturmixolt alapanyagokból készült tömény italból egy kisebb pohárral kell meginni minden reggel éhgyomorra. A kurkumával ne spóroljunk, tegyünk bőven az italunkba. Hidd el csodákra képes ez az egyszerű módszer. Hatására még súlyvesztésünk is lesz, így több problémánkra egyszerre kapunk megoldást használatával.