Tényleg ezt érdemli?

Az akasztói vállalkozó tavaly novemberben halt meg, könyvének dedikálásán kapott agyvérzést. A városka lakóinak nagy többsége szerette Stadlert, aki stadiont épített a községben és munkát adott számukra. Éppen ezért tartják sokan felháborítónak, amit a család művel az elhunyt személyes tárgyaival. 

Stadler József háromszor is megjárta a börtönt, elsősorban csalás, adócsalád miatt. Emlékezetes ügyei között tartjuk számon az 'Utolsó vacsora' című híres freskó utánzatának eladását, de a kis községben felhúzott futball arénája is hosszú ideig szolgáltatott beszédtémát. 2015-ös szabadulása után a vállalkozó szinte minden vagyonát elvesztette, barátai segítették a nehéz időkben és adtak számára lakhelyet. Még a tavalyi évben is nagy terveket kovácsolt, szerette volna a stadiont újra beindítani, az általa írt könyveket népszerűsítette az országban, de halála véget vetett mindennek. Három gyermekével nem volt túl jó a kapcsolata, azonban amit ők Stadler hagyatékával tesznek az sokak szerint kegyeletsértő. A község egyik üzlethelyiségében összedobálva korábban elhunyt édesanyja személyes tárgyaival együtt tárolják a vállalkozó dolgait is. Az elhagyott butikba bárki benézhet a kirakaton keresztül és jól láthatóak Stadler korábbi életének használati tárgyai. 

Valóban nem érdemelnének több tiszteletet az elhunyt maga után hagyott tárgyai? 

Nagyon megalázó ez a helyzet! Nem tudom mi lesz a sorsuk... - mondja Stadler József egy régi barátja.

 Voltak hibái, mint mindannyiunknak, de szerethető ember volt, aki nem érdemli meg, hogy így bánjanak az emlékeivel. Temetésén rengeteg ember volt jelen, barátja, Lagzi Lajcsi trombitált neki utoljára.

Forrás: Ripost