Vajon megér egy próbát?

Most biztosan sokan felkapják a fejüket, hiszen az aki megtalálja a másnaposság ellenszerét hamar népszerűvé és gazdaggá válhat. Egy átbulizott szombat éjszaka után ki ne vágyna másnap reggel egy csodaszerre, amivel eltüntetheti a fejfájást és az émelygést.

Persze a legjobb módja annak, hogy elkerüljük a másnaposságot, ha egyáltalán nem iszunk alkoholt. De az nem lenne túl szórakoztató. Miután hamarosan itt a szilveszteri bulik ideje, érdemes előre felkészülni a másnaposság ellen. Biztosan sokunknak van csalhatatlan megoldása erre, hiszen néhányan esküsznek a 'kutyaharapást szőrivel' módszerre, így másnap rögtön egy jól irányzott felessel indítják a napot. Ez is lehet egy megoldás, azonban Ausztráliában egy vegán kávézó tulajdonosa állítja, megtalálta az igazi megoldás másnaposság ellen.

Ursula Zajaczkowski életét megkeserítették az állati eredetű ételek, ezért hamar rájött, hogy vegán életmóddal megszüntetheti problémái gyökerét. Allergiás reakciói kapcsán kezdte vizsgálni az általa fogyasztott állati eredetű élelmiszerek összetevőit. Rengeteg gyógyszert kipróbált korábban ezeknek a problémáknak a kezelésére, azonban nem akart egész életében pirulákon élni. Inkább az egészséges életmódot választotta és az aktív szenet. 

Az aktív szén jótékonyan hatott szervezetére, hiszen minden toxikus anyagot felszívott és megkötött. Pontosan ez a tulajdonsága segíti a másnaposságban szenvedőket is, így Ursula elhatározta, hogy valamennyi ételébe helyez a szénből egy keveset, így állandóan pótolja azt szervezetében. Testében az aktív szén káros anyagok használata nélkül tisztítja meg a beleket. A kávézóban három hónap alatt kísérletezték ki és tökéletesítették az ételeket, melyek tartalmazzák az aktív szenet. Van köztük hamburger, méregtelenítő palacsinta, vegán csicseriborsó. 

Otthon azért ne kísérletezzünk az elkészítésével, mivel nem a kerti partikon használt szénből készülnek az ételek, hanem a kókuszhéj magas hőmérsékleten történő feldolgozása során alakul ki, mikroporózus szerkezetűvé válása során.