Fürdőbomba készítése házilag, ajándékba

Az otthon, saját kezűleg készített ajándékoknak sokkal jobban örül mindenki, mint a vásárolt termékeknek. Ezzel kimutathatjuk szeretteinknek mennyit gondolunk rájuk, hiszen addig is, amíg készítjük az ajándékot eszünkben járnak.

Kiváló és egyszerűen megvalósítható ötlet a fürdőbomba elkészítése, mely nagyot fog szólni a karácsonyfa alatt. Mármint ajándékként.  Azok, akik megkapják ezt a jó illatú, különböző formákká alakított fürdőgolyót, örömmel fognak majd rád gondolni a forró vízben ellazulva.

Nézzük, hogyan kell elkészíteni:
Recept:
200 g szódabikarbóna
100 g citromsav
50 g keményítő
50 g keserűsó
30 g kókuszvaj
2/3 spriccelés egy flakon desztillált vízből

20 csepp hígítatlan 100%-os illóolaj. Figyeljünk arra, hogy például a fahéj vérbőséget okozhat, így használójának kipirosodhat tőle a bőre. A citromsavat és a keserűsót turmixgépben porítani kell. A 4 féle por állagú összetevőt egy keverőtálban összekeverjük.  A kókuszvajat olvasszuk fel mikróban, hogy folyékony legyen, majd ezt is a porított alapanyagokhoz keverjük. Végül a 2/3 spriccelésnyi desztillált vizet gyorsan belekeverünk a masszába. Akkor jó a massza, ha nem porlad szét a kezünkben. Ha nem áll össze, akkor keverjük hozzá még egy kis vizet, de óvatosan.

Akkor kezdjük el a formázást, ha már nem pezseg.  Akár színezhető is a massza bármilyen szárazanyaggal, de akkor vegyünk ki annyi keményítőt az alapanyagok közül, amennyi színezéket belerakunk. Használhatunk például kakaóport, fahéjat, kurkumát, szénport. Szárított virágokkal díszíthető, csodálatosan néz ki rajta például a levendula. Rengeteg formába betehetjük, formázhatjuk. Amikor elkészültek a bombáink, akkor várjunk. 1-2 napot, ezalatt teljesen megkeményedik és becsomagolhatjuk.