Indonéziában népnevelő célzattal nyílt meg az első WC étterem...

Nemrégiben megnyílt Indonéziában a WC imádók étterme. Nem egy szokásos étkezdéről van szó, hanem olyan helyről, ahol az ételeket WC deszka ülőkéjén fogyaszthatjuk el, ráadásul a tradicionális indonéz húsgombóclevest és a hozzá fogyasztható színes koktélt is WC kagyló formájú edényben szolgálják fel. Reméljük az élményt nem teszik teljessé némi szagosítással.

Már számos más országban található ilyen jellegű étterem, többek között Tajvanon és Oroszországban, azonban a most megnyílt Indonéz kifőzde abban különbözik az eddigiektől, hogy itt nevelési célzattal építették a furcsa helyet. Céljuk, hogy ösztönözzék az embereket a szennyvízelvezetés kiépítésére és a fokozott WC használatra.

Az áprilisban nyílt étterembe egyenlőre csak előzetes helyfoglalással lehet bejutni kis csoportokban. A tulajdonos egészségügyi szakember, aki az étel felszolgálása mellett elbeszélget az emberekkel a higiéniáról, videókat mutat nekik a témában. Mivel Indonéziában több millió ember él szegénységben és az országban még mindig rengetegen végzik kis és nagy dolgukat a természetben, így a betegségek terjedése is magas. A többségében muzulmán vallású országban sokan támadták az éttermet, de a tulajdonos úgy gondolja ezzel segíthet honfitársainak.

Az első WC étterem Moszkvában nyílt, ahol a sokszínű csempével kirakott helyiségben WC ülőkéken fogyaszthatják el a különböző ételeket, melyeket úgy állítottak össze, hogy utaljanak a végtermékre is. Barna gombaleves, kolbász burgonyapürével és csokifagyi teszi teljessé a kínálatot.


Dél-Koreában ennél is tovább mentek, itt nemcsak az étterem hangulata olyan mint egy toalett, hanem a felszolgált ételek alakját is [email protected] formájúra gyúrják. Az egész étterem egy hatalmas fürdőszobára emlékeztet, zuhanyzórózsákkal, wc papír gurigákkal dekorált falával.