Külföldi milliárdosok, akik háziállatként tartják az egzotikus nagymacskákat.

Hazánkban a gazdagok inkább csak partikat adnak és luxus villákban tengetik mindennapjaikat, azonban a szuper gazdagok világában ez már nem számít egyediknek. Az exotikumokat kedvelők kisállataikat is olyan házi kedvencre cserélik, melyeket mi, 'a pórnép' élőben csak az állatkertben láthatunk csak.

Nem ritka a Louis Vuitton macskahordozóból kikandikáló oroszlánfej az étterem teraszán, vagy a kis maki a luxusjárgány sebváltójába kapaszkodva.

Humaid AlBuQaish több mint 800 ezres Instagram követőjével az egyik azok közül, akik egy egész kis egzotikus állatkertet tartanak otthonukban. Az ő villájában nem ritkaság a szabadon kóborló oroszlán, gepárd vagy éppen egy picike maki majom sem.

Bár Humaid esetében nem világos miből is fedezi a luxust élet adta kiadásokat, de az tény, hogy állatai rendre az internet sztárjai.

A nagymacskák többségét háziállatként tartják a gazdagok, akiknek már nem nyújt elég izgalmat egy aprócska cicakarmolás, ők naponta játszanak olyan vadállatokkal, akik bármelyik pillanatban akár az életüket is elvehetnék. Gyermekeiket sem tiltják el a kölyköktől, így együtt nőnek fel.  Akár nálunk a kiskutyákkal, úgy játszadozik a totyogó bébi a gepárd és oroszlán kölykökkel. Ez számára teljesen természetes.

Az arab sejkek kőgazdagságukat folyton jól látható dolgokkal bizonyítják, így a luxus autók, karórák mellett, nem maradhat el a kocsik egyedi tartozéka, a pórázra kötött gepárd sem.

Vajon a mi újgazdag generációnk mikor fogja átvenni ezeket a szokásokat a szuper gazdag társaiktól?