És piti pénzből vagy ingyen megoldhatod

Mindannyian tudjuk, hogy az okos telefonok többfunkciósak és sok különböző dologra képesek.Ha azonban szeretnénk kihozni saját mobilunkból a legjobbat, akkor bizony sok ezer forintot kell költenünk a kiegészítőkre. A kreatív emberi elme azonban akár ingyen is képes pótolni a technikai hiányosságokat. Nézzük, hogy turbózható fel mobilunk ingyen, kreatív módszerekkel.

1. Készíts kiváló fotót mobiloddal

Az Instagram korában mindenki a tökéletes képet szeretné elkészíteni mobiljával és közzétenni azt a neten. Rengeteg féle alkalmazást tudunk letölteni a Play Áruházból, melyekkel különböző szűrőket, effekteket rakhatunk a fotókra. De van, hogy ezek pénzbe kerülnek. Lehetőségünk van azonban egyszerű megoldással azonnal az általunk kívánt szűrőt a gép kamerája elé tenni. Nem kell sem applikáció, sem kiegészítő. Ragassz cellux szalagot a telefonod kamerájának lencséjére és a kívánt színárnyalatú filctollal színezzük ki a celluxot. Rögtön a kép elkészítésekor már a kívánt hatás láthatóvá válik.

2. Joystik a telefonhoz

Mindig is szerettél volna egy joystikot, amivel a játékok még izgalmasabbá válnak? Nos, akkor itt az olcsó megoldás. Vágj le egy vékony csíkot egy műanyag palackból. Fogj egy darabka szivacsot, melyet tekerj alumínium fóliába, így egy kis labdát kapsz. A műanyag csík egyik végét ragasszuk a golyócska oldalára, majd tekerd körbe rajta, így több kis kört kapunk. Két gumit helyezz a műanyag szalag két szélére, majd a gumik szabadon maradt részét kösd össze. Ezután ha a telefonodra ráhúzod ezt a kis kütyüt, könnyen játszhatsz a telefonodon.

3. Trükk közeli képek készítéséhez

Közelképet szeretnél készíteni, de a mobilod erre képtelen? Természetesen drága pénzért kaphatsz kamera lencsét. De nem jobb inkább, ha Te magad készíted el piti pénzért? Vegyél egy mini lézer fényt, szedd belőle ki a kis lencsét. Ezt bármelyik kínai boltban olcsón beszerezheted. Szorítsd egy hajtű közé, majd a hajtűt ragaszd a telefonodra úgy, hogy a lencse a kamera elé kerüljön. A hatás elképesztő!

4. Néhány mobiltelefonhoz gyárilag kapunk egy kis ceruzát, amivel szabad kézzel írhatunk a telefon felületére, rajzolhatunk rá. Bármelyikünknek szüksége lehet egy ilyen kis kütyüre, de külön megvásárolni kicsit drága. Fogj egy hagyományos tollat vagy ceruzát és szorosan tekerd körbe egy alufólia darabbal, majd nyomkodd az elejét laposra. Nem kell félned, nem karcolja meg a kijelzőt, viszont teljesen jó megoldást kínál.

5. Telefon hangerő fokozás

Szereted hallgatni mobilodon a zenét, de nincs több tízezer forintod, hogy vegyél egy méregdrága JBL hangszórót. A megoldás pofonegyszerű, bár nem olyan látványos, mint a pénzes megoldások. Csak egy dologra van szükséged, egy üres üveg pohárra. Tedd a pohárba a telefonodat és élvezd a kihangosított zenét.

Van ismerősöd, akinek kevés a pénze, de szereti a saját készítésű újításokat, akkor oszd meg cikkünket!