Csak evés után nézzék meg, mert elmegy az étvágyuk!

A paraziták más élőlények testében élősködnek, növekednek. A fonalférgek elég gyakoriak főleg a háziállatok testében, de sajnos az embert sem kerülik el. Mivel nem jár fájdalommal a testben megbúvó állat, így sokszor észre sem veszi a hordozó, hogy nem egyedül él testében. Azonban van amikor a fonálférgek annyira elszaporodnak, hogy fontos vitaminokat, ásványi anyagokat vonnak ki a szervezetből, gyulladásos gócok alakulhatnak ki miattuk a testben.

Magyarországon a leggyakoribb féregfajta a cérnagiliszta, mely elsősorban gyermekek szervezetét támadja meg. A peték a szájba kerülve (körömről, ruháról, ágyneműről, házi porból) lárvává cseperednek a gyomorban, majd onnan elvándorolnak a vastagbélbe. Tünetei alig vannak, inkább csak az éjszakai alvászavart mondhatjuk, hiszen a végbél környékén elhelyezett újabb peték viszketéssel irritálják a beteget.

Ebben a videóban egy igen különleges és felettébb gusztustalan fonalféreg látható, amely a szerencsétlen nő szemébe került. Fájdalmat nem érzett a beteg, csak valami furcsa mocorgást a szeménél, ezért fordult orvoshoz. Aztán amikor az orvos meglátta mi okozza a kellemetlen érzést, majdnem hanyatt esett. A méretei alapján ez csak egy bébi féreg, így biztos, hogy a beteg testében további egyedek találhatóak.