500 ingyenes, szabadtéri minikoncert várja a közönséget tíz fővárosi helyszínen.

Második alkalommal rendezik meg a Zenélő Budapestet, amelynek részeként idén három hónapon át, augusztus 14-ig a főváros legszebb történelmi helyszínein mintegy félezer ingyenes, szabadtéri kamarazenei műsor várja az érdeklődőket. A koncerteknek a Várkert Bazár gloriettje és neoreneszánsz udvara, a Magyarság Háza, a Szent István Bazilika lépcsője, a Vajdahunyadvár udvara, a margitszigeti Zenélő kút, idén új helyszínként a Műcsarnok lépcsője, a Deák, a Vörösmarty és a Vigadó tér ad otthont. A kamarazenei műsorokon 80 zeneművész adja elő mások mellett Bach, Mozart, Csajkovszkij, Haydn, Chopin, Paganini, Bizet és Verdi műveit.

A Bazilikánál a harangjáték mellett fuvolaművész játszik vasárnaptól keddig délutánonként, a korábban említett tereken kürtök és fuvolák vetélkedése hallható minden hétfőn és pénteken. A Műcsarnoknál klasszikusok, így mások mellett Muszorgszkij és Ravel művei dzsessz hangszerelésben szólalnak meg, a Margitszigeten a női vonósnégyes és egy klarinétművész játszik péntektől vasárnapig délutánonként.

Részletes program és információ a koncertekről a www.budapestinfo.hu  oldalon, valamint az esemény facebook oldalán, a www.facebook.com/zenelobudapest  elérhetőségen található.