Nézd meg hazánk bűnügyi térképén

Hazánkban a betöréses lopások száma csökkent, köszönhetően annak, hogy a lakosság egyre nagyobb figyelmet fordít értékeinek védelmére. Különböző biztonságtechnikai eszközt vetnek be a tulajdonosok, mint például a rendőrségre bekötött riasztók, megerősített ajtók és betörés védelemmel ellátott fóliázott ablakok. Emellett megnövekedett a zárt, portaszolgálattal ellátott lakóparkok száma is, így oda már nehezebben jutnak be az elkövetők.

 

A Rendőség honlapján mindenki számára megtekinthető, akár településre lebontva, milyen fertőzöttségű lakóhelye a betörések tekintetében. Elsősorban a főváros és a környező települések vannak kitéve a betörök munkálkodásainak, de több északi megye is célpontja a bűnözőknek.

Nézd meg Te is, hogy a bűnügyi térképen a Te városod milyen helyet foglal el. A fenti képen az utóbbi 180 nap betörési statisztikája látható. Budapesti vonatkozásban a belső kerületek vezetik a rangsort, főként a VI., VII, és XIV.kerület, illetve a XI., XII. kerület esetében aktívak a bűnözök. Valószínűleg itt számítanak a betörők a nagyobb zsákmányra, ezért vállalják a kockázatot az esetlegesen nagyobb védelem kijátszására.

Írjátok meg kommentben, hogy hol laktok és mennyire nagy az esélye, hogy hozzátok is betörnek hamarosan.