A budapesti Vidámpark kapuját is végleg elbontották.

Tegnap saját szemünkkel is megtapasztalhattuk, hogy bizony régi, kedves Vidámparkunk bejárata is a feledés homályába veszik, hiszen elbontották a kapukat. Már így is megtettek mindent azért az illetékesek, hogy semmilyen módon ne láthassunk be az elbontott területre, most a kapu helyén egy hosszú, zöld kerítés található.

Úgy látszik, hogy többé nem tudjuk majd megcsodálni az óriáskerék tetejéről a budapesti panorámát. Kedvenc dodzsem pályánk és a 1920-as években épített kanyargó kanapék sem rángatják gerincünket többé. Csak reménykedni tudunk, hogy hamarosan ismét felülhetünk a hullámvasútra és a körhinta lovacskáinak egyikére.

A régi Vidámpark helyét Mesepark és Pannon park veszi át, melyet az Állatkert fog üzemeltetni és információink szerint itt fognak néhány műemlékként nyilvántartott látványosságot üzemeltetni.A Vidámpark területén minden valószínűség szerint meg kell maradjon a hullámvasút, mely a maga nemében egyedülállónak mondható, hiszen csupán csak tíz ilyen típusú vasút van mindössze a világon. 1922-es átadása előtt is létezett már az Angolparkban hullámvasút, de az nem tért vissza önmagába.

A régi vurstli területén 1906-ban adták át a körhintát, mely az összes régi játék közül a legeredetibb állapotában került megőrzése. A kis falovacskák sok százezer gyermek örömét szolgálták az évtizedek során.

A mesecsónak szintén műemlék, hiszen már a második világháború előtt megépült és az oldalában szunnyadó óriással igazi látványosság volt. A csónakokon haladva ismert mesékből kiragadott részleteket láthattunk dioráma formájában. Sajnos az óriás egy évtizede már hogy nem szuszog, mert tönkrement, fejét hagyták csak meg az utókor számára.

A barlangvasúttal fogunk még találkozni, ha befejeződnek a felújítások a területen. Ennek időpontja változó, hiszen több lépcsőben fogják majd újranyitni a parkot. Az ígéretek szerint 2019-ben fejeződnek be a munkálatok. A barlangvasút Kukorica Jancsiját is ekkor láthatjuk majd újra.

Jó hír, hogy ennyi látványosság azért megmarad ifjúkori szép emlékeink közül, de azért sajnáljuk, hogy többet már nem járhatunk az elvarázsolt kastély termeiben és a hordóban sem bukdácsolhatunk többé.