Titkos összetevők nélkül segíts a ráncos, száraz vagy épp zsíros bőrödön...

Bár hihetetlennek tűnik, de a méregdrága kozmetikai szerek nélkül is többféle bőrproblémát tudunk kezelni. A megoldást a megfelelő élelmiszerek fogyasztása jelentheti. Nem kell többé rejtegetned az arcod, ha megfogadod hasznos tanácsainkat.

Pigment foltok

A bőrön található pigment foltok megjelenésének oka a vitaminhiány lehet, főként a B12 vitamin kiürülését jelezheti. Az állati eredetű élelmiszerek gazdagok ebben a fajta vitaminban. De hús nélkül is megszabadulhatsz a pigment foltoktól. C és E vitamin  és antioxidánsok hasznos elemek a foltok eltüntetésére. Fogyassz sok epret, citrusfélét, kiwi-t, paradicsomot és gránátalmát. Szőlőmag kivonat szintén javíthat állapotodon. Az ultraviola sugárzás erősíti a foltok megjelenését, ennek visszaszorítását szintén antioxidánsban gazdag élelmiszerekkel tudod megoldani. A bogyós gyümölcsök, grapefruit, ananász, szilva, kelbimbó, káposzta, spenót, mind olyan élelmiszerek, amik fokozzák az ultraviola sugárzás elleni védelmet.

Zsíros bőr

Tudományos kutatások is kimutatták, hogy magas glikémiás indexű étel növeli a faggyúmirigyek termelékenységét. Ennek eredményeként bőrünk olajosan csillog. A kozmetikumok általában csak rövid időre szüntetik meg a zsíros fényt az arcunkon. Az olajtermelés szintjét csökkenthetjük ha A vitaminban gazdag élelmiszereket fogyasztunk. A mangó, sárgarépa, tojássárgája, spenót és édesburgonya finom ételek, melyeket nemcsak magukban ehetünk, akkor is hasznosak lesznek szervezetünk számára. A magas glikémiás indexű ételek - mint például fehér kenyér, normál krumpli - fogyasztását hagyjuk el, csak így szabadulhatunk meg bőrproblémáinktól.

Pattanásos bőr

A zsíros bőrhöz hasonlóan itt is a magas glikémiás indexű ételek fogyasztása a ludas. A faggyúmirigyek aktívabbá válnak, ami blokkolt pólusokhoz vezet, itt pedig a baktériumok gyorsan reprodukálódnak és gyulladást okoznak. Speciális étrenddel tudunk a problémán úrrá lenni. Többszörösen telitetlen zsírsavakban gazdag ételek csökkentik a gyulladást. Együnk sok gyümölcsöt, zöldséget, dióféléket, lenmagolajat, tenger gyümölcseit és elfelejthetjük a pattanásos bőrt.

 

Száraz bőr

A bőr szárazságát elsősorban a koleszterin hiánya és a felgyülemlett E-vitamin jelenléte okozza. A megoldás a többszörösen telítetlen zsírsavak koncentrációja az étrendben. Emésztésünket javíthatjuk, ha nem táplálékkiegészítőket, hanem például tojást, szóját, avokádót, földimogyorót, dióféléket, babot eszünk. Aki nem vegetáriánus bátran fogyasszon több halat, lehetőség szerint lazacot, makrélát, pisztrángot.

Ráncos bőr

Ennek a bőrhibának oka lehet az alkoholfogyasztás okozta dehidratáció, vagy a sok cukor fogyasztása. Mindkét anyag csökkenti a bőr rugalmasságát. Az antioxidánsok fogyasztása segíthet lassítani a folyamatot, ha naponta például szóját tartalmazó ételt fogyasztunk, a bőr öregedésének jelei szinte nullára csökkennek. Általa a szem ráncai eltűnnek. Együnk emellett még sok zöldséget, spenótot, spárgát, zellert, fokhagymát, de kerüljük a vörös húsokat, cukrot, vajat, egyéb tejtermékeket.