A gyilkosság óta a madár ezt ismételgeti: Don’t fucking shoot!

Valószínűleg csak egy afrikai szürkepapagáj, és a gyilkos tudja, hogy mi történt Martin Duram halálának éjszakáján. A férfit tavaly tavasszal lőtték agyon michigani otthonában. A madár azóta a gazdája feltehetően utolsó mondatát ismételgeti, amivel az életéért könyörgött: Don’t fucking shoot! - Magyarul “ne lőj”, egy trágár kifejezés kíséretében, amit nem fordítunk le.

A rendőrség először azt hitte, kettős gyilkosság történt, Duramék Ensleyben álló házában ugyanis Martin feleségét Glennát is lőtt sebbel a fején találták meg, később azonban rádöbbentnek, hogy a nő életben van.

Az asszony azóta felépült, a nyomozók pedig azt gyanítják, hogy valójában ő lehetett a férje gyilkosa, és miután megtette, magával is végezni akart. Többek között azért, mert a gyilkos fegyver a család tulajdonában volt, mert a Martin Duram testén öt lőtt seb volt, míg az asszonyon csak egy, és mert Glenna három búcsúüzenetet is hagyott. Az nő tagad, de a rendőrségnek egyelőre nincs más gyanúsítottja.

Mivel az emberi hangokat utánzó papagáj, az előtt a bizonyos mondat előtt, egy férfi és egy nő között zajló veszekedés hangjait utánozza, az áldozat szülei szeretnék, ha rendőrség bizonyítékként használná a madarat. Ők küldték el a fenti videót a rendőrkapitányságra. A nyomozás még folyik az ügyben.