Döbbenetes hírt osztott meg a mellrákból kigyógyult magyar színésznő a Hot! magazinnal: ismét kés alá kellett feküdnie, miután áttétet találtak a tüdején.

Tallós Ritánál 6 éve diagnosztizáltak melldaganatot, a műtétet hat kemoterápiás és harminc sugárkezelés követte. Megpróbáltatásai azonban nem értek véget, 3 év rendszeres kontroll után egy 9 milliméteres foltot találtak a jobb oldali tüdőlebenyén. Hiába lett a biopszia eredménye negatív, nem mertek kockáztatni az orvosok.

–A férjem rám bízta a döntést, én pedig vállaltam, hogy kivegyék az egyik tüdőlebenyem, hiszen élni akartam. Emlékszem, amikor a melldaganatot közölték velem, pánikba estem, de most a családom is végig nyugodt maradt, és a szeretteim viselkedése rám is hatott – mondta Rita.

A műtét kapcsán ijesztő emlékeit is megosztotta a színésznő, aki az operáció előtt – 3 hónap haladékot kérve – Amerikába utazott nyelvet tanulni.

– Kiterítve feküdtem, mindenhonnan csövek lógtak ki belőlem: eggyel a vérnyomásomat ellenőrizték, egy az oxigént adagolta, volt egy katéterem, egy másikat pedig a tüdőmből vezettek ki egy szívóberendezéshez kötve, ami három percenként bekapcsolt. Rohadt egy hangja volt...

És bár a mai napig foglalkoztatja a halál gondolata, úgy döntött, nem megy többé kontrollra, leszámítva a nőgyógyászati szűréseket.

– Tisztában vagyok azzal, hogy ez egyáltalán nem helyes. Kérek mindenkit, aki ezt a cikket elolvassa: ne kövesse a példámat. Sajnos, én túl makacs nő vagyok – mondta Rita, aki szerint a mellrákját egy lelki baj okozta, de ezen szerencsére már régen túl van.