Bevallotta titkát a művésznő!

'Locsogtam egész életemben, ha kellett, ha nem, most már itt az ideje, hogy végre befogjam a számat.'

A Nemzet Színésze a Nők Lapjának adott interjút, amelyben a 83 éves művésznő elárulta többek között azt, hogy nagyon sajnálja, hogy nem tanult meg legalább egy idegen nyelven beszélni, mert így tudott volna beszélni azzal a sok külföldi sztárral, akivel élete során találkozott. Annak idején például, amikor a Körhinta miatt Cannes-ban volt, rendszeresen találkozott reggelente a mólón Marcello Mastroiannival, aki hozzá hasonlóan korán kelt. Bár ő egy szót sem tudott idegen nyelven, mégis összebarátkoztak, és gyakran együtt reggeliztek. Törőcsik Mari azt is elmondta, hogy hívták ugyan külföldre is dolgozni, ám az a meggyőződése, hogy „egy igazi színész csak anyanyelvén tudja igazán, lelkéből kifejezni magát a színpadon”.

A színésznő az utóbbi időben sokat betegeskedett, volt, hogy már az orvosok is lemondtak róla, ám ő mégis felépült. Arra a kérdésre, hogy várja-e a visszatérést a színpadra, a Kossuth-díjas színésznő azt mondta, nem biztos, hogy szükség van még rá, és ez attól is függ, milyen állapotban lesz, tudja-e hozni azt a színvonalat, amit elvárnak tőle, és amit saját magától is elvár.

Könnyen lehet, hogy ez lesz Törőcsik Mari utolsó nyilatkozatainak egyike, ugyanis jó ideig nem tervez újabb nyilatkozatot. Mint mondja: 'Locsogtam egész életemben, ha kellett, ha nem, most már itt az ideje, hogy végre befogjam a számat.  Adok még egy utolsó interjút, de ezzel, legalábbis jó időre, be is fejeztem... Ez lesz az utolsó...” – mondta a 83 éves Törőcsik.

Forrás: Nők lapja