Mintha egy sci-fi film jelenetét forgatták volna...

Nemrégiben Kanadában történt az eset, amikor egy sci-fi filmben illő jelentnek lehettek szemtanúi a klinikán várakozók. Egy fiatal lány kereste fel a kórházat, mert sikertelen volt a szemfehérje tetoválása. Mi ez az őrület már megint? Szemfehérje tetoválás?

Igen, van ilyen. 2007-ben végezte el az első szemfehérje tetoválást az eljárást kitaláló tetoválóművész, Luna Cobra. Már az is megrémíthet egyeseket, hogy tűvel közelítenek a szemükhöz, viszont ha ezt még nem is egy orvosi műtőben teszik, hanem egy tetováló szalonban, az valószínűleg sokakat elriaszt az eljárástól. Vannak azonban, akik bármit megtennének a 'tökéletes szépség', az ideális testkép megteremtéséhez. Luna Cobra ezt az emberi gyengeséget kihasználva kezdte el kifejleszteni a szemfehérje tetoválás technikáját.

Egy jól sikerült Luna Cobra szemtetkó

Először látássérült embereken próbálta ki a műveletet, melybe azok maguk egyeztek bele. A tetoválóművész honlapján mindenkinek felhívja a figyelmét, hogy másnak sosem tanította meg ezt a technikát, az ő nyolc éves munkálkodása alatt pedig senki nem sérült meg. Így a most kórházba került fiatal lány sem Luna beavatkozása miatt vakult majdnem meg, hanem egy kontár munkájától.

A technikáról annyit kell tudnunk, hogy a szemet lefedő kötőhártyába injektálják a színes sós vizes oldattal higított festékanyagot. A szemész szakemberek felhívják a figyelmet a kockázatokra, miszerint nem ellenőrzött környezetben elvégzett beavatkozás során egy rossz mozdulat, egy nem megfelelően fertőtlenített tű ennél súlyosabb következményeket is okozhat, mint a most sérült 24 éves lánynak Catt Gallingernek.

Catt azt állítja, hogy ex-barátja végezte el rajta a beavatkozást, miután már rengetegszer győzködte, hogy engedje meg számára a tetoválás elkészítését. A lány megbízott a férfiban, hiszen régóta ismerte, ráadásul már korábban is végzett ilyen beavatkozást. Most azonban túl vastag tűt használt, ráadásul nem higított tintát használt. Catt a művelet után azonnal érezte, hogy probléma van a szemében, mivel fájdalmas és duzzadt lett a szemgolyója. Hetekig próbálták az orvosok kezelni, de úgy tűnik, hogy szemműtét lesz a vége. A tetováló ex-barát egy interjúban arra hivatkozott, hogy Catt volt a hibás a rossz végeredményért, mert nem használt szemcseppet és nem követte az utasításait.

Akárhogyan is történt az eset egy biztos, szemorvos, kórház és megfelelő szakértelem hiányában sose engedjük senkit a szemünkhöz nyúlni, mert akár visszafordíthatatlan következményei is lehetnek.