Felháborodott szülők kommentjei árasztották el a Facebookot a verseny után

Megrendezésre került a harmadik IRONKIDS verseny, ahol a 4-14 éves gyermekek több kategóriában meghirdetett futáson vehettek részt. A kopaszi-gáton lefolytatott verseny botrányos szervezése miatt tömeges felháborodó bejegyzések kerülnek még ezekben a percekben is a program Facebook falára. Tavaly súlyos balesetekkel tarkított megmérettetésből a szervezők nem tanultak és ismét történtek sérülések. 

Forrás: eu.ironman.com
Több problémát is felvetettek a résztvevő gyermekek szülei. Sokan panaszkodtak arról, hogy még a regisztrációs sátorban sem tudták megmondani hol a rajt és a cél. A gyermekeket egyszerre indították nem korcsoport szerinti bontásban, így hatalmas volt a felfordulás a rajtnál. Az aggódó szülők kisebb gyerekeik mellett akartak az indulásnál segíteni, közben pedig többen a másik gyermeket félrelökve igyekeztek előnyt szerezni, vagy csak egy kis helyet sajátjuknak.

A szülők nehezményezték azt, hogy a 10 eurós nevezési díj ellenében a rajtszámhoz nem kaptak chipet, így a pontos végeredményt megsaccolni nagyon nehéz lehetett a verseny végén. A befutónál is nagy volt a káosz, a szülőket egy szűk folyosón engedték meglévő karszalaggal a lezárt célterületre, így nagyon lassú volt a bejutás. Kb. 50 felháborodott apuka és anyuka a kordont kezdte bontani idegességében, emiatt a biztonsági őrökkel kerültek konfliktusba, verekedés és gyereksírás tette még borzasztóbbá a helyet. Az egyik apuka annyira feldühödött, hogy a biztonsági őrrel söpörte le az eredményhirdetésre váró asztalra helyezett érmeket!

A szervezők még nem reagáltak a szülők által felhozott problémák megmagyarázására. Kíváncsian várjuk a további fejleményeket. A szülők azt sajnálják, hogy a gyerekeket megfosztották a futás és a versenyzés kellemes élményétől, sok kis srác talán pont ezek miatt az események miatt nem fog soha többet ilyen versenyen indulni.