Zacher Gábor megmondta erről a véleményét!

Lara egymás után teszi közzé magáról a bikinis képeket, de apja szerint ezzel semmi gond. A népszerű toxikológus viszont máshogy látja.

A Schobert házaspár legnagyobb gyermeke, a 14 éves Lara már hosszú ideje aktív a közösségi médiában, volt is ebből balhé korábban. Tavasszal néhányan nekiestek Norbinak, amiért 14 éves lánya fürdőruhás képeket posztol. Akkor Norbi reagált a vádakra, azt mondta: lánya a kritikákat jól kezeli, és nem szólnak bele, hogy mit tesz ki az oldalára a kamaszlány.



Most Zacher Gábor is megszólalt a Borsnak az ügyben. A szakember azt mondja: káros lehet a túlzott közösségimédia-használat Schobert Larára és a hozzá hasonló gyerekekre. Úgy látja, hogy Magyarország nem készült fel a közösségi médiától való függésre, ez egy új betegség, amit kezelni kell.

'Alapvetően károsnak tartom azt is, hogy Schobert Norbiék a tinédzser lányukat minden közösségi felületen futtatják, hiszen így a lány egész fiatalon beleszokik abba, hogy ő sikeres, ám elég, ha csak egyszer kap egy nagy pofont. Ha pedig nem kapja meg a kellő pozitív visszajelzést, akkor szoronghat, depresszióssá válhat és elmagányosodhat. Szerintem vissza kellene fogni a lány közösségi médiás jelenlétét, és még az sem biztos, hogy egyáltalán odavaló az a kislány' – nyilatkozta a lapnak a szakember.

De nem csak Larát félti, hanem sok más embert is, hiszen – mint mondta – a legutóbbi kutatás szerint a közösségi média függőség az EU-n belül leginkább Magyarországra jellemző. Úgy látja, hogy a szociálismédia-függőség felkészületlenül érte hazánkat, az érdemi kezeléshez pedig szakemberekre lenne szükség.

'Nagyon felnőtt és nyugodt módon áll ezekhez a beszólásokhoz, pedig sok a lelkibeteg ember, és az internet ezeknek az embereknek a me­leg­ágya' – mondta Norbi lányáról egy korábbi interjúban.