Ha jót akarsz magadnak, nem követed a példájukat

Mikor néhány hírességre felugranak a felesleges kilók, vagy csak elérkezik az álomszerep életükben, bizony nagyon gyorsan meg kell szabadulniuk testsúlyuk nagy részétől. Azonban ezek a hirtelen súlyvesztések sokszor az egészségüket is veszélyeztetik. Egyesek nem félnek az olyan megoldásoktól sem, mint például a hashajtók folyamatos szedése, vagy a dohányzásról leszoktató tapaszok feltétele, mely étvágycsökkentő hatású. Nézzünk néhány nem annyira elvadult módszert, bár ezek hosszabb távon alkalmazva, szintén károsíthatják szervezetünket.

1. Bébiétel diéta - Reese Witherspoon
Hollywood egyik ismert edzője, Tracy Anderson nevéhez kötődik ez a diéta, mely alatt naponta kétszer eszik bébi ételt, összesen 14 üveggel. Ez összesen 600 kalória bevitelét jelenti egy nap. Egészséges felnőtt szervezet számára ez a kalória mennyiség nagyon csekély, ráadásul nem tartalmaz rostokat, ami a megfelelő emésztést könnyítené. Azok akik ezen a diétán gondolkodnak üzenjük, hogy nőjenek fel.

2. Káposztaleves diéta - Jaime Pressly
Hazánkban évekig nagy divat volt a káposztaleves diéta, mely segítségével gyorsan égett testünkről a zsír. Sajnos hátránya is van a folyamatos alkalmazásának, hiszen a káposzta, hagyma és paradicsom keverékéből álló levest egész nap lelkiismeret furdalás nélkül ehetnénk, ha nem lenne olyan kellemetlen mellékhatása, mint a bélgázok. Gyümölcsökkel, zöldségekkel, alacsony zsírtartalmú joghurtokkal és rizzsel kiegészítve az étrend megfelelő lehet egy kiegyensúlyozott fogyókúrához.

3. Limonádé vagy juharszirup diéta - Beyoncé
10 napon keresztül csak az otthon kotyvasztott folyadékot vehetjük magunkhoz, mely limonádé, juharszirup, víz és cayenne bors keveréke. Bár a híres énekesnő, Beyoncé hamar ledobott 20 kilót egy filmszerep kedvéért ezzel a módszerrel, mégsem javasolt az orvosok szerint, hiszen nincs tápértéke, a kezelés végén már jártányi ereje sem marad a fogyókúrázónak. 

4. Madár diéta - Victoria Beckham
A focistafeleség agyszüleménye volt az 'annyit egyél, mint egy madárka' diéta, ami minimális adagú szójababot, epret, salátát tartalmaz, valamint napi két adag rózsaszín algát és egy kevés hínár shake-t. A diéta nem tartalmaz elég tápanyagot és kalóriát, így hamar jelezheti testünk, hogy bizony hagyjuk abba az eszement étkezést.

5. Grapefruit diéta - Kylie Minogue, Jennifer Lopez
Minden étkezés előtt egy fél grapefruit elfogyasztása hatékony zsírégető, de maximum napi 800 kalóriát szabad fogyasztani a többi ételből. Ez egy jó elgondolás lehet, ha nagyobb mennyiségű kalóriát viszünk be szervezetünkbe, viszont még akkor is számolnunk kell a rendszeres grapefruit evés hátrányairól, az együtt szedett gyógyszerek és gyógynövények hatékonyságát csökkentheti, így a diéta előtt érdemes orvossal vagy természetgyógyásszal konzultálni.