Több mint 7 millió fiatal kattant rá pár nap alatt.

Senki nem gondolta, hogy a néhány évvel ezelőtt olyan nagy népszerűségnek örvendő játék, mint a Pokemon újra virágkorát élheti. Pedig igen, méghozzá néhány napja robbant be a fiatalok okostelefonjaira. Az aranyos Nintendo karakterek, mint Pikachu és Squirtle ismét meghódítják mindenki szívét.

Már 7,5 millióan töltötték le a mobil alkalmazást, melynek segítségével többen azt állítják, hogy megszabadultak pánikbetegségüktől, szorongásaiktól. Mindezt azért, mert egy közösség tagjai lettek, könnyebben megnyílnak, van közös téma.A játék során valódi utcákon haladva találhatjuk meg a digitális szörnyecskéket. A 90-es években kisgyerekként megismert karakterek nosztalgikus érzést váltanak ki a mai fiatalokból, ezért is lett hirtelen ennyire népszerű a játék.


A játék során kapott elismeréseket azonnal megoszthatják a Snapchat, Instagramm és Facebook profiljukon, így közelebb kerülnek barátaikhoz. És akár idegenekkel is felvehetik a kapcsolatot digitális formában, ezzel kiterjesztik a valóságot az internetre.