Az egész or­szá­got meg­rázta, ami­kor 1993. jú­lius 10-én mo­tor­bal­eset­ben el­hunyt Kun Péter, Kunos. Az EDDA gitárosának sírjához mai napig kijárnak az együttes rajongói. Pataky Attila 25 év után is tisztán emlékszik arra a pillanatra, amikor megtudta, mekkora tragédia történt.

Kun Pétert az EDDA frontembere úgy szerette, mintha a fogadott fia lenne, mérhetetlen fájdalmat érzett, amikor megtudta, hogy harmadik „fia” meghalt.

'Életem mélypontja volt, nagyon nehéz volt kiszakadni abból a fájdalomszakadékból' – mondta a Ripostnak az énekes.

'Hatalmas űrt hagyott maga után, nekem akkor az is megfordult a fejemben, hogy akkor legyen az EDDA-nak vége, vagy legalább egy évre vonuljunk vissza. Én biztos voltam benne, hogy egy darabig nem akarok énekelni. Nem tudtam nélküle elképzelni az együttest. De a rajongók nem hagyták, és szerintük Kunos sem szerette volna, ha befejezzük. Én akkor gyertyát gyújtottam, meditáltam, és valahogy az jött le, hogy folytassátok, csináljátok. Rengetegen voltak a temetésén, és még napokkal, hetekkel később is jöttek a rajongók a házam elé, de olyan sokan, hogy akadályozták a forgalmat. Végül rendőri segítséget kellett.' kérni.”

Foto: TV2