Sokan nem tudják, hogy Alfonzó fia, aki életveszélyben volt...

Markos Györgyről sokan nem tudják, hogy a híres Alfonzó fia. Hazánkban Markos György is híres humorista lett, apja nyomdokait követve. Nemrég nyilatkozott arról, hogy milyen komoly egészségügyi problémája volt. Évekkel ezelőtt életveszélybe került, szívinfarktust, majd stroke-ot is kapott. Egy TV műsorban beszélt a szörnyű időszakról:

'Életritmust kellett váltanom, mert párszor sajnos az intenzív osztály közelébe kerültem a saját szorgalmamból. Rendszeresen rendszertelen életet éltem. Azt hittem – mert élsportoló voltam –, 120/80 a vérnyomásom, ezért 13 évig nem mentem kontrollra. Így versenyeztem és küzdősportoltam, meg minden, de aztán jött a stroke, csak akkor ez nem volt publikus, mert nem akartam celeb lenni.
Két hétig bent feküdtem az OPNI-ban és közölték, hogy „remek” az eredményeim, mert a 120 helyett 220 volt a vérnyomásom, a koleszterinem 3,8 helyett 7, a triglicerid értékem a normálisnak a hatszorosa... Mondták, hogy ügyes' – mesélte a  humorista, aki bevallotta azt is, hogy akkoriban már 130 kilót nyomott.

Miután szervezete komoly figyelmeztetés küldött számára, életmódot váltott. Négy hónap alatt gyorsan ledobott 30 kilót. Akkor napi hat kilométert futott, és átállt a rendszeres, napi ötszöri étkezésre. Ezt azóta is tartja, ma 88 kilót mutat a mérleg.