A népszerű szőke énekesnő nem akar többet zenélni

Ki ne emlékezne az ABBA együttes sikereire és a tagokra. Nemrégiben a Mamma Mia musical bemutatóján láthattuk újra együtt őket, azonban a négy tag már nem fog közösen színpadra állni. Ennek fő oka, hogy Agnetha, a hatvanas-hetvenes években oly népszerű szőke énekesnő, nem akar többet zenélni.

Élete nem mesébeillően alakult, a csapat egyik férfi tagjának Björgnek feleségeként nehéz volt megfelelni mint sikeres énekesnő és mint gondoskodó családanya. 1979-ben el is váltak, Agnetha egyedül maradt kisfiával. Férje nem búslakodott sokáig, folyamatosan ostromolták a nők, mindig mással látták a válás után.

Agnetha sok évvel később bevallotta, hogy nagyon fájt számára a szakítás, szakember segítségét kellett kérni, hogy fel tudja dolgozni az őt ért traumát. Az ABBA feloszlása után már nem is akart a nyilvánosság elé állni. Tovább terhelték magánéleti gondjai, édesanyja öngyilkossága, majd rá egy évre édesapja balesete is mély nyomokat hagyott benne.

Zaklató targoncavezető is tovább rontott a helyzetén, aki túl nagy figyelmet fordított felé, így már a rendőrségnek kellett közbelépnie és börtönnel súlytania a férfit. Agnetha zenei karrierjét sosem akarta visszakapni, mindig úgy nyilatkozott, hogy őt nem érdeklik az újságok, a siker és a hírnév. Ezt a magazinok nem akarták elfogadni, úgy gondolták csak titokzatossá akar válni az énekesnő. 
Agnetha néhány rövidebb kapcsolata után egyedül él otthonában szeretett kutyáival, akiktől több örömet kap, mint bármely embertől. Néha fut egy kicsit, kényelmes, nyugodt, de magányos életét éli a sztárságtól távol egy Stockholm közeli szigeten.