Egyelőre nem nyilatkozott a komoly vádakkal kapcsolatban.

Komoly vádak Delhu­sa Gjon ellen: lopta a legnagyobb slágerét? Ugyanúgy szól a buzuki hangja Delhu­sa Gjon legnagyobb slágerében és egy hat évvel korábbi görög dalban. A magyar szerző szerint véletlen, hogy a Nika se perimeno szinte hangról hangra egyezik Manolisz Mitsziasz számával.

Delhusa Gjon nemrégiben felháborodva támadt Pápai Jocira, azt állítva, hogy Az én apám című dalának szövegét – amivel az Eurovíziós dalfesztiválon indult – az ő egyik korábbi szerzeménye ihlette.

A Bors szerkesztőségéhez eljutott egy, a Nika se perimenóhoz kí­sértetiesen hasonló, Me lene Gior­go című dal, amelyet a görög Ma­nolisz Mitsziasz 1973-ban énekelt 6 évvel Delhusa Gjon előtt.

A két szám dallamvezetése szinte teljesen megegyezik, és a jellegzetes húros hangszer, a buzuki motívuma is gyakorlatilag ugyanaz, ahogy a Delhusa-féle refrénen is csak apró változást lehet hallani a görög nótáéhoz képest.

Az 1979-ben született Nika se perimeno szerzője a Pásztor László–Jakab György–Hatvani Emese–Delhusa Gjon négyes, ám az 1973-as görög dal alkotója, Giorgisz Hatzinasziosz nevét nem tüntették fel.