A börtönt megúszta, de a halált nem...

1937-ben Pittsburgben látta meg a napvilágot Grady Stiles Jr., aki egy furcsa fogyatékossággal született, elkorcsosult kéz és lábfeje úgy nézett ki, mint a homárkar. Állapota igen súlyos volt annyira, hogy járni sem volt képes.

Élete nagy részét tolószékben töltötte, ennek hatására felsőteste elég erőssé vált. Mivel édesapja is hasonló betegségben szenvedett és a cirkusz világában dolgozott, Grady is itt nőtt fel Már hét éves korától mutogatták különlegességként.

A cirkuszban ismerte meg első feleségét is Maria Teresa-t, aki akkor még tinédzser volt. Házasságukból több gyermek született, akik közül kettő örökölte apjuk betegségét, így együtt, Homár családként járták az országot. Grady elég sokat ivott és ekkor a család élete nem volt valami fényes, hiszen erős felsőtestét használva sokszor bántalmazta őket. 1973-ig felesége eltűrte ezt, ekkor azonban egy hatalmas verés után elvált tőle. 

Grady újraházasodott, ivott, de 1978-ig csendben élte életét. Ekkor azonban újra reflektorfénybe került, de nem megjelenése miatt, hanem tette miatt. Legidősebb lánya beleszeretett egy olyan emberbe, akit Grady nem fogadott el, és az esküvő előtti napon egy puskával lelőtte a vőlegényt.

Elismerte bűnösségét, de megbánást nem nagyon mutatott, ráadásul amikor 1979-ben elítélték arra hivatkozva kérte a felmentését, hogy a börtönben nem tudnak fogyatékossága és az ital kapcsán kialakult egyéb betegségeire megfelelő figyelmet fordítani. És bár elítélték a gyilkosság miatt, nem kellett börtönbe vonulnia. Teljesen elszállt az agya ezután, mindenkinek azzal hencegett, hogy megölhet bárkit, úgyse kerül börtönbe. Az ítélet nagy hatással volt első feleségére, aki megmagyarázhatatlan okból 1989-ben újra hozzáment. 

Persze egyáltalán nem változott  meg viselkedése, sőt egyre agresszívabb lett, melyet a feleség 1992-ben megelégelt. Úgy döntött megöleti a férjét és a szomszédban élő 17 éves fiút bízta meg a gyilkossággal. 1500 dollárt fizetett a szomszédnak, aki tévézés közben lőtte fejbe otthonában. A feleség és a fiú nem tagadták a gyilkosságot, Gradyvel ellentétben őket súlyos börtönbüntetésre ítélték, a férfi 27 évet, míg a feleség 12 évet kapott.