A legrégibb fennmaradt európai herbárium csak a X. századból származik! Hogy ismerték-e előtte a pecsétviaszgombát, azt biztosra nem tudhatjuk, de gyanítom, hogy itt is évezredek óta ismerik, egyszerűen csak nem maradt fenn róla írásos emlék.
Ne felejtsük el, hogy ez a gomba Európában is honos! Magyarország erdeiben is gyakran találkozhatunk vele. A modern orvostudomány előtt az emberek a természetben található anyagok tárházából keresték meg a gyógyításra használt anyagokat, joggal feltételezhető tehát, hogy a pecsétviaszgombát is ismerték.

 

A pecsétviaszgomba fő hatóanyagai:
A Ganoderma gomba emberi szervezetre gyakorolt hatása igen sokrétű és nagyon pozitív, ami a benne lévő több mint 200 féle összetevőnek köszönhető. Ezek közül most csak kettőt emelnék ki.

Poliszacharidok
Ez egy gyűjtőfogalom, sokféle poliszacharid létezik, ide tartozik a gyógyhatás tekintetében teljesen értéktelen cellulóz is. A pecsétviaszgomba esetében, ha poliszacharidról van szó, a béta-glükánra gondolunk.
Rendkívül jó immunrendszer erősítő, és a ráksejtek szaporodása ellen is igen hatékony. Csak 1980-ban fedezték fel azt, hogy a béta glükán rendelkezik egy olyan receptorral, mely a makrofág sejtekhez képes kapcsolódni. Ezáltal ezek a sejtek felismerik a vérben keringő kórokozókat, és bekebelezik, elpusztítják azokat. A béta glükán ezért vált a kórokozókkal szembeni természetes védekezés legfőbb fegyverévé. A tudósok kiszámították, hogy ha Magyarországon pl. minden harmadik ember fogyasztana béta glükánt, a „szokásos” influenza járvány nem tudna kialakulni.

Szerves germánium
A germánium szerves formája a rákgyógyítás táplálkozástudományi megközelítésének egyik legnagyobb vívmánya. Javítja az immunrendszer működését, fokozza a szervezet oxigénellátását, energetizál, semlegesíti az egészségkárosító szabad gyököket, és még a sugárzás ellen is véd.
A germánium fokozza az oxigén átjutását a sejtmembránon, ezáltal javítja a sejtek oxigénellátását. Dr Otto Warburg Nobel-díjas rákkutató bizonyította, hogy a rákos sejtek oxigén jelenlétében nem tudnak növekedni és szaporodni. Ennek alapján a szerves germánium egyedi élettani hatásokat fejt ki nemcsak a daganatos betegségekben (tüdő, hólyag, gége, mell), hanem az idegrendszeri betegségek, asztma, cukorbetegség, magas vérnyomás, szívelégtelenség, arcüreggyulladás, idegfájdalom, leukémia, agylágyulás, méhizom daganat és májbetegségekben is. Mindegyik betegség közös eredője az oxigénhiány.

Hogyan fogyasszuk a gomba őrleményét?
• Magában, valamilyen folyadékkal segítve a lenyelést. (Vízzel, szörppel, gyümölcslével, rostos üdítővel, ízlés szerint).
• Mézzel, lekvárral, a napi adagot benne elkeverve.
• Teaként, a napi adagból teát főzve, csak a pecsétviaszgomba őrleményből, vagy akár más teával együtt elkészítve. Szóba jöhet pl. gyümölcstea, zöldtea.
• Kávéval együtt lefőzve. (Én személy szerint, kávérajongóként sokszor így fogyasztom).
• Kávéban, teában elkeverve. Ellentétben az előző  két móddal, ekkor elfogyasztásra kerül az őrlemény vízben nem oldódó része is.
• Ételekbe keverve. Akár a kész ételeitekbe is belekeverhetitek, az ebédbe vagy a vacsorába, szendvics közé szórhatjátok, vagy akár a levesbe is beletehetitek.
A pecsétviaszgomba fogyasztásával párhuzamosan javasolt napi 1000 mg C-vitamin elfogyasztása.

Milyen problémákra ajánlható?
A teljesség igénye nélkül:
vesebetegségek
ízületi betegségek
daganatos megbetegedések
II. típusú cukorbetegség
bakteriális és vírusfertőzések
prosztata problémák
keringési és érrendszeri betegségek
koleszterinszint problémák
hólyagbetegségek, fertőzések
köszvény
krónikus hörghurut
asztmatikus panaszok
szénanátha és egyéb allergiás panaszok
magas vérnyomás
álmatlanság
pajzsmirigy működési zavarok
akné és más bőrproblémák
székrekedés
gyomorfekély
aranyér
epilepszia
szívritmus zavar
migrénes fejfájás
depresszióhttps://www.gaiaganoderma.hu

Sok szeretettel ajánlom termékeimet, egy próbát megér!
Tel.: (70) 933 5957
Bolt, ahol megvásárolhatók termékeim és több hasznos információt is olvashattok:
www.gaiaganoderma.hu