Az álmunkban megjelenő képek nem véletlenül vannak!

Az évezredek során az álmok jelentése mindig is foglalkoztatta az embereket, hiszen az álomképek különösen jó eszközként szolgálnak arra, hogy jobban megismerjük magunkat, vagy akár a jövőnket is. Agyunk a napi észleléseket ilyen módon dolgozza fel, ekkor rendszerezi a megtapasztalásokat.

Különböző álmok léteznek: vannak figyelmeztető álmok, de olyanok is, amelyek a nap történéseire reagálnak.

A leggyakoribb álmok egyike a megcsalás. Rengetegen álmodják azt, hogy a párjuk megcsalja őket, akár a legközelebbi ismerősükkel. Sokakban megfogalmazódik ilyenkor a kérdés, vajon van valóságalapja annak amiről álmodtak? A szakemberek szerint azonban ez azonban inkább az álmodó félelmeiről szól, mint a valóságról, és csak nagyon ritka esetben van realitása. Ez inkább arra utal, hogy félsz, párod túl sok időt tölt más elfoglaltságokkal, és emiatt elhanyagoltnak érezheted magad.

Van azonban két olyan álomkép, amit, ha az éjszaka folyamán látsz álmodban, akkor elég valószínű, hogy társad rossz utakon jár, és okkal gyanakodhatsz hűtlenségre.

Kieső és vérző fog - ennek a kellemetlen álomnak a jelentéséről erősen megoszlik az álomfejtők véleménye. Van, aki szerint a fog a hatalom és az önbecslés jelképe, ha tehát azt álmodjuk, hogy kihullik a fogunk, akkor ezt jelentheti azt, hogy valaki éppen most tesz keresztbe nekünk. Mások szerint a hűtlenség, szakítás jele is lehet a kihulló fog.

Halál - A halállal álmodni valójában azt jelzi számunkra, hogy párunk megcsal minket. Viszont ha azt álmodjuk, hogy meghalunk, akkor az azt jelenti, hogy valamit be akarunk fejezni. Ha á társunk is megjelenik az álomban, akkor ez a párkapcsolat végét jelentheti, egy másik személy is megjelent a színen. Ne ijedjünk meg saját halálunktól! A halálról szóló álom nem feltétlenül rosszat jelent, hanem akár egy szebb jövő kezdetét.