A változást az indította el, hogy Lajcsi közüzemi csalás vádjával 2015 szeptemberében előzetes letartóztatásba került, és 122 napot töltött a székesfehérvári börtönben.

Lagzi Lajcsi hosszú, nagyon hosszú gyaloglásba kezd

Lagzi Lajcsi úgy érzi, az El Camino erőpróbája kell ahhoz, hogy képes legyen feldolgozni mindazt a rosszat, ami vele történt az elmúlt években – írja a Blikk. A lap szerint az énekes fogadalmat tett: ahány napot börtönben töltött, annyi kilométert gyalogol majd le.

Lagzi Lajcsi, azaz Galambos Lajos közüzemi csalás vádjával 2015 szeptemberében került előzetes letartóztatásba, és 122 napot töltött a székesfehérvári börtönben.

„Ezért is döntöttem a százhuszonkét kilométeres szakasz mellett – mondta az énekes. – Könnyes szemmel ébredtem a cellában 2015. december 7-én, a legidősebb gyermekem születése napján. Emésztett, hogy nem ölelhettem át. Imádkoztam, amikor kivezettek a fegyház háromszor három méteres belső udvarára, a napi sétára, majd látomásként villant át a tudatomon, az El Camino segíthet rajtam”. Lagzi Lajcsi elmondta azt is, hogy élete eddigi leghosszabb túrája hét és fél kilométer volt, a Tatai tavat sétálta körbe, de hát az El Camino nem a távról, hanem a meditációról szól.

Jó érzés lesz civilnek lenni, hiszen a fogadók tizenhat ágyas szobáiban nem Lajcsi leszek, hanem egy zarándok a sok közül – tette hozzá a megnyugvásra vágyó énekes. Forrás