Ezzel élete végéig együtt kell élnie

Az ATV-től botrányosan távozó Demcsák Zsuzsa nem sokat hallatott magáról a közelmúltban. Egyes információk szerint már nem akar visszatérni a TV képernyőkre, helyette inkább újraindította blogját és vállalkozását építi. Örömmel újságolta még nemrégiben az újságíróknak, hogy sokkal jobban érzi így magát, hiszen többet lehet együtt gyermekeivel. Most azonban súlyos betegségéről vallott, melyet csak nemrégiben tudott ő maga is meg az orvosoktól. 

„Súlyos pajzsmirigy-alulműködésem van, annak is egy nagyon előrehaladott állapota, az úgynevezett Hashimoto-kór. Ez egy gyógyíthatatlan autoimmun betegség, ami – ha sikerül is a gyógyszeres terápiáját jól beállítani – csak tünetmentessé tehető, de nem gyógyítható.”

Bár Demcsák azt mondja orvosainak sikerült jól beállítani a gyógyszeres kezelést, így jelenleg tünetmentes, mégis élete végéig szednie kell a gyógyszereket. Már sosem lesz a régi.

A Hashimoto-kór egyébként főként a nőket érintő betegség, genetikai hajlam, vagy hormonális okai lehetnek kialakulásának. Tünetei túlsúly, fáradékonyság, depresszió, hajhullás, koncentrációs zavarok, székrekedés, vetélés, menstruációs zavarok. Ugyan gyógyíthatatlan, azaz örökké együtt kell élni vele, de gyógyszerek segítségével jól kezelhető, csak folyamatos kontroll szükséges, a megfelelő dózis beállításához.