Majka Las Vegasból üzente meg, mit gondol.

Majka a Fonogram-díjátadó után fakadt ki, ahol több kategóriában is jelölték, de egyetlen díjat sem kapott.

„Az 5 főből álló zsűriben, akik az év hiphop hangfelvételéről döntöttek, az egyik Petőfi rádiós szerkesztő, a másik egy olyan site vezetője, ahol nagyítóval kell keresni a hiphopról szóló interjúkat, vagy az ehhez kapcsolódó szakértelmet, a 3. egy trash metál zenekar basszusgitárosa. Semmi esélyünk sem volt. Egy olyan országban élek, ahol a teljesítmény totális ignorálása alap, ha nincs mellé megfelelő szimpátia, bratyizás, vagy oltári nagy seggnyalás” – írta kőkemény véleményét a Facebookra a rapper. Zenésztársa, Curtis is hasonlóan nyilatkozott a gála után a Blikknek.

Majkán kívül más zenészeknek is rossz maradt a szájíze a gála után. A Kozmix frontembere, Lányi Lala például is úgy véli, ott lett volna a helye. 

A Fonogram-díjátadót a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) szervezte. A MAHASZ elnöke, Szűts László nem tartja elegánsnak Majka véleménynyilvánítását.

– Minden évben van egy-két ilyen eset, amikor valaki nem nyer, és sértve érzi magát. Ez teljesen természetes az ilyen díjak esetében, de nem tartom különösebben elegánsnak az ilyen megnyilvánulásokat. A zenészek és a rádiósok között mindig is volt egy macska-egér harc, de ez nem rám tartozik. A MAHASZ a hangfelvételekkel foglalkozik, az elnökség minden évben olyan szakmai zsűrit igyekszik választani a Fonogram-díjak kiosztására, amely tagjai szakmailag elfogadhatók és megbízhatók – mondta a Blikknek Szűts.

– Lalának megvan a telefonszámom, ha jelezte volna, hogy szeretne eljönni, természetesen el tudott volna, és ezt neki is megírtam. Senkinek nincs örökös, bérelt helye a gálán, még egy Oscar-gálán sem. Mindig az aktuális évre koncentrálunk, a jelöltekre és a körülöttük lévőkre. A Népstadiont kellett volna kibérelni, ha mindenkit meghívunk – magyarázta Szűts.