Egyre több temetésen terjed el az új szokás

Kínáról elsősorban a kommunista hatalom jut az eszünkbe, a szigorú előírásokkal és folyamatos ellenőrzéssel. Azonban számos esetben eszement dolgok is történnek az országban, melyek később nem maradnak megtorlatlanul a vezetőség részéről. A legújabb trend, mely igen megdöbbentő sokak számára, a temetési szertartásokon fellépő sztriptíz táncosok jelenléte.

A gyászolók nemhogy megbotránkoznának a jeleneten, inkább bőszen videózzák a műsort. A halott fehér koporsója körül táncoló lányok a Maroon 5 klasszikusára, Moves Like Jagger slágerére vonaglanak a fehér koporsó körül. A bőrcsizmába és mikró méretű fürdőruhában táncolók mögött színes neonfények villognak megvilágítva az elhunyt férfi fotóját. 


Egy korábbi esetben észak-Kínában a táncosnő valódi vetkőzős műsorral szórakoztatta az egybegyűlteket, hiszen melltartóját is levette a tánc alatt.

De vajon miért történik mindez? Egyszerű az ok, a gyászoló család szeretné, hogy minél többen menjenek el a temetésre, ezzel is nagyobb státuszúnak mutatva magukat. Miután a videón látható eset nem egyedi, ezért a Kulturális minisztérium megpróbált gátat szabni az ilyen jellegű eseményeknek. A táncosokat és a szervezőket is megbüntették, valamint kilátásba helyezték a további esetek rendőri megtorlását is..