Ki-milyen néven szerepelhet tovább

A Neoton Família 1965-ös megalakulása óta évtizedeken át volt a hazai pop élet meghatározó együttese. 1977-ben az ős Neoton átalakult Neoton Famíliává, melyben már nemcsak az alapító férfi tagok, hanem lányok is csatlakoztak, mégpedig a 72-es Ki mit tudon feltűnt Kócbabák tagjai közül Fábián Éva, Pál Éva és Csepregi Éva. 1979-ig nem jött el az átütő siker, akkor azonban külföldön is felfigyeltek a Neotonra. Ezután sorra záporoztak a slágerek, mint például a Don Quijote, Santa Maria. 1980-ban kivált a zenekarból Ambrus Zoltán és Fábián Éva (helyére érkezett Végvári Ádám), majd 1983-ban Csepregi egyedüli nőként maradt Pál Éva távozása miatt. Többszörös tagcsere és névváltozás követte a Neoton életét, sajnos egyes tagok már nincsenek az élők sorában. Néhányan azonban a mai napig rossz viszonyban vannak egymással és most újra kiélesedett a harc közöttük a névhasználat miatt.


Az alapítók

A Story-gálán újra előkerültek a régi sérelmek, hiszen itt az együttes régi és újabb tagjai együtt vették át a Legenda-díjat. Végvári Ádám több helyen is nemtetszésének adott hangot, azzal kapcsolatban, hogy miért vehette át a díjat vele együtt például Fábián Éva, hiszen ők egyidőben nem is voltak a zenekarban. Fábián Éva nem érti, hogy Végvári miért érzi méltánytalannak az ő megjelenését, hiszen a Santa Maria volt az egyik olyan sláger, amihez Végvárinak még semmi köze sem volt, és mégis az egyik legsikeresebb Neoton szám. Szerinte Ádámnak hálásnak kellene lennie, hogy egy sikercsapathoz csatlakozhatott anno.

Eközben Pál Éva Badróczy Gyula dobossal és ifj. Jakab Györggyel új-régi együttes akar alapítani, melynek nevében mindenképpen szeretné szerepeltetni a Neotont. Ez persze a mostani tagoknak nem tetszik, hiszen úgy gondolják, ha 35 évig nem akartak Éváék részt venni az együttes életében, akkor most ne akarjanak a jól bevált névvel reklámot csinálni maguknak.

Kíváncsian várjuk a folytatást, reméljük meg tudnak egyezni a tagok, mert egy igazi legenda volt és még ma is a Neoton.