"Az egyik legboldogabb ország a világon" - a propaganda szerint...

Észak-Korea napjainkban a hírportálok vezetői híreit szolgája kísérleti atomrobbantásai, szuper hatótávolságú rakéta kilövéseivel, mellyel az USA-t próbálja fenyegetni. Korábban a nagyhatalmak nem tulajdonítottak nagy figyelmet ennek a kommunista országnak, azonban egyre nagyobb fenyegetést jelent a XXI. századi békére nézve.

Az elzárt világból igen kevés információ szivárog ki, pedig rengeteg furcsaság, csak ebben az országban létezik.

1. Külön naptár - 1997-ben Észak-Koreában elkezdődött az új időszámítás és most a 106. évben járnak. A naptár kiinduló pontja Kim Ir Szen az 'örökévaló elnök' 1912-es születésnapja volt. Minden naptárban szerepel a normál és a saját időszámítás szerinti évszám.

2. Társadalmi osztályok - 1957-ben a Koreai Népi Demokratikus Párt osztályokba sorolta az ország lakosságát. 3 fő csoport: a paradicsom, az alma és a szőlő. 

A paradicsom - kívül-belül vörös, Ezek az emberek a legnagyobb párthűséget mutatják, ők lehetnek politikusok, vezető katonatisztek

Az alma - csak kívül vörös. Ők valószínűleg a hétköznapi polgárok, akiken még van mit javítania a pártnak, az ideológiát erősíteni kell.

A szőlő - ők a törvénysértők. Például olyan állampolgárok, akik valahogy külföldre tudtak telefonálni.

Minden 17. évét betöltő személy azonosító adatai között szerepel ez a státusz, mely egész életére kihat. Ezt az osztályba sorolást tagadja a kormány a világ előtt.

3. Utak - Az országban kb. 8%-nyi sziráld útburkolat van csak. Valójában ez nem gond, hiszen az átlag polgárok kerékpárt használnak, autójuk csak a katonáknak és a politikusoknak van.

4. Forgalomirányítás - bár kicsi a forgalom, azért kell az irányítás. A forgalmat 26 év alatti, egyedülálló nők irányíthatják. Ha bármelyik paraméter megváltozik, akkor el kell hagynia állását.

5. Űrhivatal - 2013-ban Észak-Korea bemutatta a Nasa-hoz igencsak hasonlatos logóval ékesített űrügynökségét, melyről nem tudták eldönteni, hogy az USA-t akarja bosszantani, vagy véletlen egybeesés. 

6. Az egyszarvú létezik - ezt észak-koreai tudósok igazolják. Állítólag helyi régészek megtalálták a mitologikus teremtmények ősi temetőjét az ország fővárosában.

7. Mágikus gyógyszer - Észak-Korea azt állítja, hogy megtalálta több gyilkos betegség ellenszerét. Az injekciók hatására gyógyítható az AIDS és az Ebola is. Emellett enyhíti a rák és a munkahelyi stressz tüneteit. A gyógyszer vörös ginzenget tartalmaz, ami helyben terem.

8. Legnagyobb show - 100.000 ember vesz részt előadóként a világ legnagyobb stadionjában az Arirang fesztiválon. És ezen kívül vannak még a nézők. Még a Rekordok Könyvébe is bekerültek ezzel. A nézők színes kártyákat tartanak a kezükben és egy jelre változtatják, így új kép alakul ki.

9. Szabadidős csapat - a katonák számára összeállított különleges alakulat. Csak szép, fiatal lányokból áll, fő munkájuk a magas beosztásban lévő katonák szórakoztatása szabad idejükben. Ők is katonák, követniük kell a szabályokat.

10. A legboldogabb ország - legalábbis tudósaik szerint. Kína a második a sorban, az utolsó az USA. Vajon miért?